Test Ride
Service
Contact

Schibari majore CB 500F 2022

Showa 41 mm Big Piston (SFF-BP) USD si frane fața cu două discuri

Actualizări de model 2022:

Mini-streetfighter-ul compatibil cu A2 de la Honda primeste îmbunatațiri majore axate pe performanța, conduse de noile furci inversate Showa 41 mm Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP) USD si frane fața cu două discuri și etriere cu montare radiala. Datorita noii furci aderența anvelopei din fața este sporita, manevrabilitatea este îmbunatațita și mai mult de noua bascule reproectata este acum mai ușora si cu mai multă flexibilitate laterala. Amortizorul spate are noi setari pentru a completa noile furci. Roțile sunt reproiectate și are un radiator mai ușor, iar noile setări de injecție de combustibil îmbunatațesc caracterul motorului. LED-urile farurilor mai puternice și luminile indicatoare de poziție fața ofera o vizibilitate mai mare.

 

Specificații tehnice

 

Introducere

CB500F naked – lansat inițial în 2013 împreună cu CB500X și CBR500R – a dovedit în timp ca una dintre formulele testate de la Honda pentru construirea de motociclete populare nu și-a pierdut deloc relevanța.

Un motor distractiv cu doi cilindri,asamblat pe un șasiu simplu, ușor și sportiv, care este la fel de distractiv pentru un rider experimentat, precum și pentru cei care incep cariera de motociclist. Și în timp ce o putere de vârf de 35 kW îl face potrivit pentru deținătorii de licență A2, CB500F ofera mult mai mult decat performanța.

În timp ce dimensiunile sale compacte o fac ușor decondus și de învațat, aceleași atribute o fac, de asemenea, o adevarata placere pentru cei – indiferent dacă urcă de la un 125 sau coboara de pe o motocicleta mai mare – care doresc să exploreze exact ce poate face in oras sau in weekend.

În 2019, CB500F a fost redesenat cu linii fara compromisuri care i-au marit aspectele tehnice și mecanice, iar în 2020 a fost omologat pentru EURO5. După ce și-a dovedit popularitatea continua, pentru 2022 primește suspensii de înalta performanta Showa SFF-BP USD de 41 mm, discuri duble fața, roți ușoare și bascula noua și alte actualizări de detalii, inclusiv trei culori noi.

 

Prezentare generală a modelului

Pe langa modificările motorului, cum ar fi setarile revizuite ale injecției de combustibil și un nou radiator mai ușor, șasiul beneficiaza de adaugarea furcii Showa SFF-BP USD de 41 mm, etriere duble Nissin cu patru pistoane, discuri de 296 mm, roți mai ușoare cu 5 spițe și braț oscilant reproiectat – pentru manevrabilitate și franare îmbunatațite la viteza mare. Centrul de greutate se deplaseaza mai in fata în comparație cu modelul anterior, pentru a obtine o aderența crescuta a rotii.

 

 

 

Stilul este actualizat cu uno noua aripa fata, imprumutata de la CB650R, iar scaritele sportive din aluminiu sunt acum standard. Ca și pana acum, instrumentele LCD au o funcție Shift Up și Gear Position. Toata iluminarea este LED, cu fascicul optim al farurilor de la noile faruri și lumini de poziție.

 

Caracteristici cheie

Șasiu

Furcă Showa de 41 mm cu funcție separata Big Piston (SFF-BP) USD

Noi discuri duble de 296 mm, potrivite cu etrierele Nissin cu patru pistoane cu montare radiala

Roți și bascula mai ușoare

Mutarea centrului de greutate înainte pentru aderența îmbunatațita a anvelopei din fața

LED-uri revizuite pentru far pentru faza lungă si scurta îmbunatatite.

Imediat evidenta este o configurație frontală noua. Cu scopul de a spori performanța de manevrabilitate sportivă, furcile telescopice de 41 mm din designul anterior au fost înlocuite cu furci Showa 41 mm Separate Function Fork Big Piston (SFF-BP) USD, prinse de noi juguri superioare și inferioare. Prin împărțirea funcțiilor – amortizor de separare a presiunii Big Piston într-un picior, mecanism cu arc în celălalt – reacția și calitatea deplasării sunt ambele îmbunătățite. CB650R cu patru cilindri folosește exact aceeași configurație.

Într-un efort suplimentar de a îmbunatații calitatea rularii CB500F 2022 are noi roți mai ușoare, cu 5 spițe în formă de Y.  Lățimea roții din față rămâne de 3,5 inchi cu o anvelopă 120/70-ZR17, iar cea din spate de 4,5 inchi cu anvelopă 160/60-ZR17.

Bascula reproiectata si reducerea de greutate; Acum este construita din oțel de 2 mm (în loc de 2,3 mm) și folosește o traversă goala și o aparatoare de lanț reproiectata. Mai rigida din punct de vedere al rotației, noul braț basculant este și mai flexibil lateral pentru a îmbunatați manevrabilitatea. Amortizorul spate cu piston cu diametru mare asigura un raspuns excelent și un management al temperaturii uleiului imbunatatit; dispune de reglare a preîncărcării în 5 trepte cu rata a arcului și setari de optimizate pentru a se potrivi cu noile furci.

În conformitate cu îmbunataațirile dinamice aduse șasiului și suspensiei, performanța de franare a fost, de asemenea, îmbunătațita. Frana fața cu un singur etrier de 320 mm și cu doua pistoane de la modelul anterior a fost înlocuită cu discuri duble de 296 mm și etriere Nissin cu montare radiala, cu patru pistoane. Introducerea discurilor mai mici nu numai că menține orice creștere suplimentara în greutate la minim, dar reduce și presiunea necesara asupra manetei la franare.

Greutatea proprie a noului CB500F rămâne de 189 kg, dar pune mai multa greutate pe roata din fața decat modelul anterior pentru a crea o manevrabilitate maimare și pentru a îmbunatați aderența fața: procentul maselor fața/spate este acum de 49,7/50,3 (comparativ cu 46,8/53,2). Ampatamentul ramane de 1410 mm, cu un unghi de atac și o cursa la amortizoare de 25,5°/102 mm.

Inalțimea seii a scazut la 789 mm, ceea ce face ca CB500F sa fie foarte ușor de gestionat, iar poziția sa neutra de condus se potrivește confortabil cu riderii de orice înalțime.

Rezervorul de combustibil are o capacitate de 17,1 L, inclusiv rezerva și combinat cu economia excelenta de combustibil de 3,5 L/100 km (28,6 km/litru) a motorului, ofera o autonomie de peste 485 km.

 

Motor

Motorul plin de viața cu doi cilindri ofera putere și cuplu utilizabil pe toată gama de turații, plus un sunet sportiv de la toba de eșapament cu ieșire dubla.

Noile setări PGM-FI îmbunătățesc senzația și caracterul cuplului

Noul design al radiatorului, mai elegant și mai ușor

Motorul bicilindru paralel cu 8 supape racit cu lichid de 471 cc al modelului CB500F 2022 CB500F ofera un echilibru bine proporționat între dimensiunea fizica și putere. Actualizarile din 2019 au creat o accelerație mai rapidă printr-o creștere de 4% a puterii și a cuplului de la intervalul scazut pana la mediu în intervalul 3-7.000 rpm. Este în mare masura un motor ale carui performanțe generale și caracter contrazic capacitatea relativ mică. Puterea maximă de 35 kW ajunge la 8.600 rpm, cu un cuplu de 43 Nm livrat la 6.500 rpm.

Toba de eșapament are țevi de ieșire duble, oferind un avantaj sportiv fiecărui impuls și un sunet placut la turații mari. Un nou design mai placut din punct de vedere estetic al radiatorului contribuie la o reducere a greutății cu 100 g, fara pierderi de eficiența de racire.

Alezajul și cursa sunt setate la 67 mm x 66,8 mm și raportul de compresie este de 10,7:1; știfturile arborelui cotit sunt fazate la 180° și un arbore primar de echilibrare se afla în spatele cilindrilor, aproape de centrul de greutate al motocicletei. Contragreutatea bielei are o forma speciala pentru echilibrarea motorului iar greutatea sa scazuta permite motorului sa se rotească liber, cu o inerție redusa.

Un lanț de distributie silențios (SV Chain) are suprafața știfturilor tratata cu vanadiu, reducand frecarea si cu protecție sporita împotriva uzurii. Diametrul supapei de admisie este de 26,0 mm cu diametrul supapei de evacuare de 21,5 mm.

Forma pistonului este proiectata cu atenție pentru a reduce „zgomotul” pistonului la turații mari. Frecarea este redusa prin striații pe mantaua pistonului (un finisaj care marește suprafața, introducând goluri în care uleiul poate curge pentru o lubrifiere mai buna). Capacitatea uleiului este de 3,2 L. Cutia de viteze cu șase trepte, cu schimbare rapida, este gestionata de un ambreiaj de asistența de alunecare.